• Hent & byt gratis i butik
  • Dag til dag levering alle hverdage
  • 100 dages returret

Lund Copenhagen - Et smykkebrand med royale fortællinger

Med sine royale rødder har det eksklusive smykkebrand, Lund Copenhagen, en fascinerende baggrundshistorie, som går helt tilbage til 1858. Lund Copenhagen fremstiller smykker med et klassisk og tidløst design og er særligt kendt for det bedårende emaljesmykke, Margueritten. Læs mere om de henrivende smykker, der har en lang og smuk historie bag sig.

Den tidligere bestiksølvsmed, Flemming Lund, er grundlæggeren bag Lund Copenhagen, der siden 1858 har præget modebilledet med sine eksklusive smykker. Lund Copenhagen tager udgangspunkt i royale og klassiske smykker, der bringer erindringer fra danmarkshistorien. For at imødekomme tidens ånd eksperimenterer smykkebrandet med nye designs og materialer, der relaterer sig til klassikere som smykket med den ikoniske blomst, Margueritten.

En dronning værdig

Historien om margueritsmykkerne fra Lund Copenhagen kan spores helt tilbage til 1858, og siden har flere danske dronninger båret de kendte margueritsmykker. Dronning Ingrid fik den første margueritbroche foræret af sin far til minde om sin afdøde mor, kronprinses­se Margaretha af Sverige, hvis kælenavn var Daisy. Sidenhen bar Dronning Magrethe den fine broche ved sit bryllup, og margueritten er således symbolet og mindet om hendes mormor, som dronning Margrethe både har arvet sit navn og kælenavn efter.

Tidløse klassiker fra Lund Copenhagen

Trods mange år på bagen, blomstrer margueritsmykkerne stadig i fuldt flor. Med de flotte hvide emaljeblade og den gule kerne forbindes blomsten med noget glædeligt, yndigt og smukt. Hos PLAZA er vi særligt forelsket i det yndige vedhæng med symboler for tro, håb og kærlighed, der er udført i forgyldt sølv. Symbolet for håb er ombyttet med den genkendelige blomst, margueritten. 

Lund Copenhagen

Marguerit Collier med tro, håb og kærlighed

Dette forgyldte vedhæng fra Lund Copenhagen har en smuk symbolik og er udsmykket med et kors, et hjerte og en fin 7 mm marguerit. Vedhænget leveres med en 45 - 48 cm lang kæde i forgyldt sterling sølv. 

En mindeværdig gravering

Udover de fine margueritsmykker, er Dagmar­korset et af Lunds signatursmykker. De smukke kors fås både i sterlingsølv, 8. kt- og 14 kt guld med fine graveringer, der emmer af godt håndværk og høj kvalitet.

Det første kors blev fundet ved Dronning Dagmars grav i 1683, hvoraf navnet kom­mer. Den ene side viste graveringen af Kristus på korset, mens den anden havde et motiv af Jomfru Maria og Johannes Dø­beren ved siden af Kristus. Over og under Kristus var to helgener – øverst Basilios og nederst Johannes.

I dag fås de elegante Dagmarkors med forskellige motiver, så du kan vælge det, der passer til din stil. Dagmarkorset er en tidløs klassiker, som aldrig går af mode, og derfor en personlig gaveide, som kan bæres igennem hele livet.