• FØDSELSDAGSVOUCHER: BIRTHDAY20
  • Click n' Collect
  • Dag til dag levering - bestil inden kl. 15

LUND COPENHAGEN - Smykker med royale rødder

Lund Copenhagen er et eksklusivt smykkebrand, som kan dateres helt tilbage til 1858. De fremstiller smykker med et klassisk og tidløst design, og er særligt kendt for det bedårende emaljesmykke, Margueritten. Grundlæggeren bag Lund Copenhagen, Flemming Lund, har sammen med tidligere ejere præget modebilledet siden 1858, med royale og klassiske smykker inspireret af danmarkshistorien.

ET SMYKKEBRAND MED ROYALE FORTÆLLINGER

Lund Copenhagens fascinerende baggrundshistorie har royale rødder. I 1985 overtager den italienske guld- og sølvkæde importør, Flemming Lund, ”Bernard Hertz” – en royal smykkeforretning. Siden da har flere danske dronninger båret de kendte margueritsmykker, blandt andet Dronning Magrethe, som bar en fin margueritbroche ved sit bryllup. Læs mere om den spændende baggrundshistorie bag det populære margueritsmykke, og hvordan det kom til i Danmark.

 

DEN IKONISKE BLOMST MARGUERITTEN

Margueritsmykket havde sin første debut i Danmark i 1935, da kronprinsesse Ingrid ægtede kronprins Frederik til Danmark og Island, og fik foræret en margueritbroche af sin far kong Gustav den Sjette af Sverige. Den var til minde om moderen, kronprinsesse Margaretha af Sverige, der var død allerede i 1920, kun 38 år gammel, og hvis kælenavn i familien var ”Daisy”, som er det engelske ord for marguerit. Den var udformet som et margueritblomsterhoved af 238 brillanter og 444 rosensten, fattet i platin. Brochen blev fremstillet hos juveler Carlman i Stockholm, og kort efter fremstillede flere forskellige fremtrædende juvelerer i Danmark margueritserier i sølv med emalje. En af de juvelerer var Bernhard Hertz, som fremstillede et margueritsmykke, som er den vi fortsat producerer hos Lund Copenhagen. Brochen var uden tvivl et af Dronning Ingrids kæreste smykker, og hun bar den meget ofte. Hendes datter, dronning Margrethe bar brochen ved sit bryllup som ”noget lånt”. Margueritten er således symbolet på den smukke kronprinsesse Margaretha − Dronning Margrethes mormor, som hun har arvet både sit rigtige navn og sit kælenavn efter.

Tidløse klassikere fra Lund Copenhagen

Trods mange år på bagen blomstrer margueritsmykkerne stadig i fuldt flor i dag. Det er et tidsløst smykke, og med de flotte hvide emaljeblade og den gule kerne forbindes blomsten med noget glædeligt, yndigt og smukt. Margueritten er den perfekte gave til konfirmationer, bryllupper og fødselsdage, og det klassiske smykke er især set som gave til disse festligheder. Hos PLAZA er vi særligt forelsket i marguerit-halskæden.

Marguerit Collier m. hjerte

Denne smukke halskæde fra Lund Copenhagen er udført i forgyldt sterlingsølv, og er pyntet med det ikoniske margueritvedhæng i 11 mm. og et hjertevedhæng. Kæden måler 45 cm.

Lund Copenhagen

Marguerit Collier m. hjerte

Marguerit Collier m. hjerte er en ikonisk halskæde som er en perfekt gave, og vil holder hele livet.