• Fri fragt ved køb over 400,-

  • Hent & byt gratis i butik
  • Autoriseret forhandler
  • 100 dages returret

Forlovelse - historien og traditionerne

Forlovelsen, eller trolovelsen som det hed i gamle dage, strækker sig helt tilbage til hedensk tid, igennem hele middelalderen og frem til i dag. Der er dog sket en del med traditionerne igennem årene. I middelalderen bestod ægteskabet af tre faser: Trolovelsen, Ægteskabet og sidst men ikke mindst Sengebestigningen.

Det var anderledes i gamle dage
I middelalderen startede ægteskabet med, at manden spurgte sin udkårne om hendes hånd. Hvis hun sagde ”ja”, blev der indkaldt til trolovelsesfest (forlovelse), hvor manden fremsatte sit ønske igen, foran hele forsamlingen, og fik ja fra både brudens far og bruden selv. Nu uddeltes der ”fæstegaver” (forlovelsesringe) for at bekræfte løftet, og parret var nu i den indledende fase af ægteskabet.

Så kom den store dag og sengebestigningen…..
Selve brylluppet var, som i dag en stor fest, hvor både familie og venner deltog, men til forskel fra i dag levede traditionen med ”sengebestigning” i bedste velgående. Når brudeparret havde sagt ”ja” til hinanden, og festen var slut, fulgte brudepar og nærmeste gæster til soveværelset, hvor brudeparret besteg ægtesengen, i overværelse af gæsterne. På den måde var man sikker på, at ægteskabet var fuldbyrdet, og man mente, at dette var en forudsætning for et lykkeligt ægteskab.

På Plaza.dk har vi et stort udvalg af forlovelsesringe. Kom ind i din lokale butik og snak med personalet om størrelser eller kig på størrelsesguiden på Plaza.dk og find lige præcist de forlovelsesringe, som passer til din udkårne og dig.

Find din nærmeste butik her