Valentinsdag - historien og traditionerne

Valentinsdag er altid d. 14 februar.

Valentinsdag er en meget gammel tradition

Valentinsdag har en lang historie, og den blev indført af pave Gelasius i år 496, opkaldt efter en præst ved navn Valentine. Oprindeligt var dagen en helligdag, hvor man hædrede den romersk-katolske helgen Sankt Valentin, der var blevet henrettet efter at have trodset den romerske kejser Claudius II, der havde udsendt et dekret, der forbød romerske soldater at forelske sig, blive forlovet eller gift.

Præsten Valentin trodsede kejseren

Præsten Valentin trodsede, ifølge sagnet, at følge kejserens dekret, og fortsatte med at vie romerske soldater i al offentlighed. Valentin blev arresteret, fængslet og til sidst henrettet d. 14 februar. Herefter blev han udråbt som helgen af paven, hvilket blev starten på traditionen med at fejre Valentinsdag.

Valentinsdag er ikke længere en helligdag

I dag er Valentinsdag ikke længere en helligdag, men blot en dag, hvor elskende fejrer kærligheden og hinanden. Samtidig er det højtid for postkort, og her slår amerikaneren alle rekorder ved at sende over 190 millioner Valentines kort på netop denne dag. Det overgår alle andre helligdage og højtider, inklusiv jul.

På Valentinsdag udveksler elskende blomster og gaver, og der er tradition for, at mange mænd frier til deres udkårne på netop Valentinsdag. Det siges også, at mange børn bliver undfanget på netop denne dag.

Se vores store udvalg af lækre Valentines gaver på Plaza.dk. Her er helt sikkert noget, du kan bruge til at vise din udkårne din kærlighed.

 

Vent venligst ...